AUDIO NAAR CD

Niet alleen beeld, maar ook audio zoals LP’s, audiocassettes, bandrecorder spoelen of DAT bestanden kunnen wij overzetten naar CD.

Op één CD past 80 minuten audiomateriaal. Duurt uw cassette langer dan 80 minuten? Dan zetten wij deze, tegen gereduceerd tarief over op twee CD’s.  LP’s kunnen met of zonder chapters worden overgezet. Zonder chapters betekent dat u niet kunt skippen naar een bepaald liedje, indien wij chapters aanmaken kunt u dit wel.

Werkwijze

U levert uw audiocassette, sinlge, lp, bandrecorderspoel of DAT bestand bij ons in.

Wij zetten het dan over op CD.

Wilt u alleen één kant overgezet hebben van een single, lp of auciocassette, dat kan ook. Geeft u dit dan aan bij inleveren van uw opdracht.

Single’s en Elpee’s zijn erg kwetsbaar. Zorg voor een goede verpakking.

Unieke documenten

Af en toe krijgen wij historisch en uniek materiaal over te zetten. Zo hebben wij ook een aantal keer een gesproken brief over mogen zetten.

Vóór, maar vooral ná de Tweede Wereldoorlog maakten veel mensen gebruik van de mogelijkheid om bij de Bijenkorf, V&D of een plaatselijke particuliere radiostudio gesproken brieven op te nemen op een klein aluminium- of kartonnen plaatje. Dit waren de zogenaamde ‘groetenplaatjes’; korte boodschappen, vaak uitgesproken door het hele gezin, zodat de stemmen van vader, moeder, broers, zussen of verloofden te horen waren.

"Hallo Gert, hier komt de stem van je vader uit de luidspreker. Leuk hè, zo de stem te kunnen horen! De vakantie is nog niet teneinde maar dat gaat nog lukken hoor. Wel jammer dat we minder goed weer gehad hebben. De hartelijke groeten van de hele familie."

De boodschappen op de grammofoonplaatjes stelden vaak niet veel voor, maar de emotionele waarde ervan was groot; de verbondenheid met familie overzee werd er even door hersteld en dat was zeker in de periode 1945-1949 erg belangrijk. Ook de familieleden of soldaten in Nederlands-Indië stuurden grammofoonplaatjes op. Om die boodschappen op te nemen reed een speciale mobiele studio in Nederlands-Indië rond.

Houdt u rekening met verzendkosten.

The Transfershop, meer dan 200 inleverpunten verspreid over Nederland en België, ook bij u in de buurt!

Audio naar CD - prijzen

 

Kopie Audio cassette/DAT tapes/bandrecorderspoel/LP naar CD, Max. 80 min per CD

25,00

Setprijs tot 160 min (van 1 master)

29.75

aanmaken chapters, indien mogelijk

0,70